Småland, Zweden

Twee weken geleden was ik met mijn zoontje, mijn zus en een tante een weekje naar Zweden (Småland). We zijn daar op bezoek gegaan bij een vriendin van mijn moeder, die op een boerderij woont. Zo’n typisch Zweedse boerderij van dat roodgeverfde hout, (De kleur heet falurood, in het Zweeds: faluröd. Ik heb de kleur even opgezocht, want kon het niet goed omschrijven. Het blijkt een heel specifiek verfje te zijn….. al bijna weer onderwerp voor een aparte blog…)

Het was de meest relaxte vakantie in jaren. Wat een heerlijkheid om de zorg van mijn zoontje met drie andere vrouwen (moeders) te kunnen delen! Het was als een soort olifantenkudde (lees matriarchale familie)! Een weekje waarbij alles als een geolied machientje loopt, en waarbij alles als vanzelf lijkt te gaan. En toen wij weer op Schiphol geland waren namen we in tranen afscheid. Ik wist niet goed wat nu zo verdrietig was tot ik me realiseerde dat mijn moeder de hele week voelbaar aanwezig was geweest, en we nu weer afscheid namen. Ik mis haar.

Maar goed, de hele vakantie was ook een beetje in memory of, ook vanwege haar verjaardag, en een flink deel van de activiteiten was het aflopen van de plaatselijke tweedehandswinkels, zoals mijn moeder daar ook altijd deed. We kwamen vervolgens ook veel spulletjes tegen die we ook in de erfenis al gevonden hadden. Tegeltjes met bloemetjes van Jie Gantofta, prachtige gehaakt tafelkleedjes, mooie theedoeken en ander linnengoed… Veel minibakvormpjes en ronde cake-vormen. Struinen door degelijk winkeltjes geeft ook zo’n prachtig beeld van hoe de samenleving eruit gezien heeft, het is een kijkje in het verleden dat afgedankt is. Als je er van houd juist een paradijsje. Zo heb ik nog goed gescoord met een paar breinaalden, en haaknaalden, zo fijn, dat je er volgens mij je panties mee op kan halen, mocht je dat de moeite nog waard vinden 🙂

Misschien toch eens kijken of er nog echt zijden panties bestaan… Een snelle google geeft als eerste hit een kindermaillot(?!?) van wol met zijde (klinkt goed, lekker materiaal 24,95 – ook nog wel redelijk geprijsd voor dat soort kwaliteit) maar de eerste damespanty van zijde is een ongekend luxe artikel. Een Zwitsers merk Fogal heeft een zijden pantie in het assortiment. Waarom heb ik toch zo’n neus voor dit soort artikelen… altijd weet ik het beste van het beste te vinden…  Er staat bij: Ongeëvenaard draagcomfort, zachte zijde op de huid, hul je benen in luxe… mmmm, dat wil ik. € 189,90 oef! Koude douche. Dat is toch een beetje gortig voor een pantie. Ik zou echter wel, als ik een ladder krijg in mijn Fogal panty de moeite nemen die weer op te halen ’s avond voor de tv. :-))) Dus eigenlijk verdien ik hem 🙂

Later meer over Zweden, en Zweedse heerlijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *